INGREDIENSER (4 personer):
- 400 gram frisk torskerogn
- 1 rødløg
- 4 spsk. kapers
- 1½ dl syrnet fløde
- 1 spsk. Ravigotte Sauce eller sød fransk sennep
- Citronsaft
- Salt og peber
TILBEHØR:
- Hjertesalat
- 4 citronbåde
- Dildkviste
- 8 skiver ristet rugbrød
TILBEREDNING:
Pak torskerognen ind i bage papir, eventuelt flere pakker, hvis bukserne er små. Kog torskerognspakker i ved svag varme under låg i rigeligt letsaltet vand i 20-30 minutter afhængige af buksernes størrelse. Rognen skal føles fast men ikke hård – så er den tør. Lad rognen køle lidt af og befri den for hinden. Mos rognen groft. Hak løget fint og bland det forsigtigt i rognen med kapers , syrnet fløde og Ravigotte Sauce.
Smag salaten til med citronsaft, salt og peber. Anret salaten i hjertesalatblade med citronbåde og dildkviste, og server ristet rugbrød til.