INGREDIENSER (4 personer):

  • 400 gram frisk torskerogn
  • 1 rødløg
  • 4 spsk. kapers
  • 1½ dl syrnet fløde
  • 1 spsk. Ravigotte Sauce eller sød fransk sennep
  • Citronsaft
  • Salt og peber

TILBEHØR:

  • Hjertesalat
  • 4 citronbåde
  • Dildkviste
  • 8 skiver ristet rugbrød

TILBEREDNING:

Pak torskerognen ind i bage papir, eventuelt flere pakker, hvis bukserne er små. Kog torskerognspakker i ved svag varme under låg i rigeligt letsaltet vand i 20-30 minutter afhængige af buksernes størrelse. Rognen skal føles fast men ikke hård – så er den tør. Lad rognen køle lidt af og befri den for hinden. Mos rognen groft. Hak løget fint og bland det forsigtigt i rognen med kapers , syrnet fløde og Ravigotte Sauce.

Smag salaten til med citronsaft, salt og peber. Anret salaten i hjertesalatblade med citronbåde og dildkviste, og server ristet rugbrød til.