INGREDIENSER: (Ca. 14 boller)

  • 50 gram gær
  • 2 dl. vand
  • 3 dl. kærnemælk
  • 1 tsk. salt
  • 4 bananer
  • 100 gram grahamsmel
  • ca. 1 kg. hvedemel
  • 1 æggehvide

TILBEREDNING:

Gør gæren ud i lunken vand. Tilsæt kærnemælk og salt. Mos bananerne. Bland grahamsmel, banan og det meste af hvedemelet i dejen. Ælt dejen godt igennem til den er glat og ikke klister – tilsæt eventuelt mere hvedemel – og lad den hæve tildækket et lunt sted til dobbelt størrelse, ca. 1 time. Slå dejen ned og form den til boller.

Sæt bollerne tæt sammen på en bageplade med bagepapir og lad den efterhæve i ca. ½ time Pensel bollerne med æggehviden og bag dem midt i ovnen ved 200 grader i ca. ½ time.